Välkommen till Pansarbil.se

Hemsidan för den nu enda vägregistrerade pansarbilen från försvaret som idag får rulla på svenska vägar.

Information om SKP M/42

Den gamla KP-bilen var urstark och i världsklass när den 1942 levererades till försvarsmakten. Pansarkonstruktionen skyddade pansarskyttarna mot dåtidens handeldvapen samt unik underpansar vars konstruktion räddade FN-soldater i Kongo mot vägminor. Den har transporterat många soldater genom åren och har en gedigen internationell erfarenhet. Men nu är det definitivt slut, de flesta skrotas och endast några få museiexemplar blir kvar.

Detta är den nu enda vägregistrerade pansarbilen från försvaret som idag får rullar på svenska vägar. Registrerad som lastbil, skattebefriad och behöver aldrig mer besiktigas.

Läs mer om SKP M/42 historia

Uppgifter gällande SKP

Pansarbilen fungerar till 100%, alla knappar, motor, växellåda, axlar mm byttes eller renoverades sommaren 2009.  Vintern 2016/2017 utfördes dubbla service genomgångar för att vara på säkra sidan., totalrenovering av allt samt invändig och utvändig lack / målning.  Finns intresse för köp så kommer den ut till försäljning under 2017 priset blir det jag lagt ner i arbete och material genom åren samt dess unika värde är medräknat kontakt info@pansarbil.se

Längd: 6,8 meter i originalutförande.
Stridsvikt: 11 ton.
Motor: fyrcylindrig bensinmotor.
Konstant 4 hjulsdrift, hög & låg
4 växlad låda
Effekt: 115 hk.
Maxfart: cirka 70 km.
Pansaret (svenskt pansar) 8 – 15mm tål alltså kaliber upp till 7,62 utan att pansaret bognar.
Winch som tar 20 ton   

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen och samla in anonym besöksstatistik. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies.

Jag samtycker.